Inredning

Hur du inreder ditt vardagsrum i en industriell stil

Vill du blanda ett modernt och vintage utseende för att få ett tidlöst intryck i hemmet? Då är det industriell inredning vardagsrum som blir passande för dig. Den här stilen sågs från början ofta i byggnader med koppling till industribranschen, och det är därifrån som inredningsstilen har fått sitt namn. Vad du ofta kommer att se i ett industriell inredning vardagsrum är gråskala, väggar i tegel eller betong samt särskilt industriella möbler.

Är du osäker på hur du ska lyckas med en industriell inredning som tilltalar dig? Vi ska gå in mer på vad industriell inredning egentligen syftar på och vad du kan introducera i ditt hem för att få till den här stilen på ett ypperligt sätt.

Vad är industriell inredning?

Industriell inredning är precis vad det låter som: en inredningsstil som till stor del använder sig av industriella möbler. Andra kännetecknen som är bra att vara bekant med är de neutrala färgerna tillsammans med väggar i tegel eller betong. Det är vanligt att flera material dras nytta av såsom en blandning av trä och metall. Ett industriell inredning vardagsrum har i princip alltid en relativt ”hård” look med raka linjer istället för rundade kanter eller mjuka detaljer.

Du kan uppnå ett industriell inredning vardagsrum genom att introducera en och annan industriell möbel i rummen, så det är inte ett måste att byta ut allting i ditt hem för att få det intrycket som du är ute efter. Stilen består nämligen som sagt av både en modern och mer vintage känsla, så du tvingas inte att hålla dig till en specifik typ av möbler.

Börja med ditt inredningsprojekt idag

Känner du dig manad att komma igång med industriell inredning vardagsrum? Då ska vi gå in mer på vad du kommer att behöva för att få till den här stilen. Det du vill uppnå är lite av en fabrikskänsla för att verkligen fullända den industriella stilen. Det är trä och metall som till största del kombineras, och det är vanligt att både se mörkare och ljusare nyanser – oftast i gråskala och utan skrikiga färger.

Den enda aningen mjukare detaljen som du stöter på i ett industriell inredning vardagsrum är soffan, och för att följa den industriella stilen kan den vara tillverkad i läder. Om du verkligen vill att utseendet ska bli komplett och du förväntar dig att genomföra ett extensivt renoveringsprojekt är det bra att veta att ett industriell inredning vardagsrum ofta har högt i taket för att bidra till fabrikskänslan.

Belysningen knyter allting samman

När du väl har valt möbler, färg på väggarna och golvmaterialet återstår de olika ljuskällorna i rummet. Du kan hitta specifika industriella lampor som är perfekta för den här stilen, men om du satsar på vintage varianterna får du förvänta dig att det kommer att kosta en slant. Undvik att betala överpris genom att exempelvis leta runt på loppis och marknader. Detta kan vara vägen till ett perfekt industriell inredning vardagsrum.