Inredning

Följ våra råd för en trädgård med minimalt underhåll

Vill du kunna sätta dig ute i trädgården och bara få njuta utan att oroa dig för när gräset måste klippas, ogräset måste rensas och marken måste krattas? Det finns flera designval som kan ta området från ett stressmoment till en lättskött trädgård, och vi ska gå in på vilka dessa olika val är. Bli inspirerad och skapa en lättskött trädgård som du kan vara stolt över genom att följa några av de olika tipsen. Du kommer snart att märka att din vardag blir lugnare och härligare!

Luta dig tillbaka medan en maskin klipper din gräsmatta

Robotgräsklippare är det första hjälpmedlet som många vänder sig till när de är ute efter en lättskött trädgård. Den här maskinen sköter nämligen gräsklippningen helt själv utan att du behöver lyfta ens ett finger. Allt som krävs är att du programmerar en rutt som robotgräsklipparen kör längs över din trädgård, och detta är en engångsprocess. När allt är inställt sköter robotgräsklipparen resten – den laddar till och med upp sig själv för en lättskött trädgård som aldrig förr.

Det finns ett brett sortiment av robotgräsklippare i flera olika prisklasser, så därför är det fullt möjligt för dig att hitta din favorit oavsett hur tajt din budget är. Det som skiljer sig mellan de olika modellerna är funktionerna som ingår, men vilken variant du än väljer kan du lita på att maskinen smidigt klipper din gräsmatta för en utomordentligt lättskött trädgård.

Växter som förblir gröna året om

Vintergröna växter är träden och buskarna som räddar dig från allt krattande och sopande. Dessa växter tappar nämligen inte några blad under hösten, och vad detta leder till är att du får en ren gräsmatta som inte kräver att du regelbundet krattar den. Om du är på jakt efter tillvägagångssätt som kan leda dig till en lättskött trädgård är vintergröna växter utan tvekan en lösning som du kommer att vilja kika närmare på.

Du har säkerligen märkt att träd såsom mindre tallar och granar behåller sin gröna färg året om, och dessa är exempel på träd som du kan introducera i din trädgård för att slippa krattandet.

Mindre ogräsrensning för dig

Det kan göra ont i både kropp och själ att regelbundet tvingas ge dig ut för att rensa ogräs. Du kan dock minimera arbetet och uppnå en lättskött trädgård genom att plantera marktäckande växter. Ett exempel är perenner, men det finns så många andra högkvalitativa valmöjligheter, så titta igenom alla de olika lösningarna noga. Även enbart perenner finns att hitta i en hel uppsjö av varianter där vissa mår bättre i ett varmare klimat medan andra föredrar kallare temperaturer. Du kan därför välja ut perenner som blir passande just där du bor.

Varför skulle du då vilja ha marktäckande plantor? Jo, dessa växer så tätt att solljuset inte kan tränga sig igenom, och ogräs behöver självfallet solens ljus för att kunna växa. Med detta i åtanke är det därför osannolikt att ogräs växer upp på platserna där du har marktäckande växter.